En skulptur er en afbildende rumlig kunstnerisk udtryksform. Til skulpturer kan der anvendes mange forskellige materialeformer, heriblandt ler, gips, metal, sten og træ. En skulptur er desuden det tredimensionale kunstneriske objekt, som kunstneren har udformet de i forskellige materialer. Her kan der også være tale om en form der fyldes med flydnede materiale.
Til hver skulptur, kan der også udføres en skulpturanalyse. Her er det vigtig at man går ind og ser på de elementer, der har med skulpturens udformning og virkemidler at gøre. Der er især henblik på form, materiale og betydning.
Vores opgave gik ud på at skabe vores egen skulptur. Vi skulle tage udgangspunkt i et billede, som vi efterfølgende ville kreere vores skulptur efter. Den eneste krav var at skulpturen skulle være i bevægelse. Jeg valgte derfor nedenstående billede som min inspiration.
Da vi havde fundet vores billede, skulle vi som det første forme omridset af skulpturen. Dette kunne gøres med ståltråd. Da jeg havde fået lavet omridset, skulle skulpturen fyldes med ostevoks. Der kan ses nogle billeder af processen her under.
![]() |
Billede af min skulptur |
Skulpturanalyse:
Skulpturens navn: Danserina
Lavet af Caroline Risom
Lavet af Caroline Risom
Skulpturen forestiller først og fremmest en ballerina/person med det ene ben oppe. Hun har samtidig hænderne ud til hver sin side for at virke yndefuld. Skulpturen er opbygget af ståltråd og ostevoks. Komposition er dynamisk da skulpturen er i bevægelse, hvilket kan ses på benets og armenes positur.
Skulpturen står på en træklods, hvor figuren er påsat med klips for at holde figuren oppe. Der er anvendt ståltråd og ostevoks som materialer. Ostevoksen er meget hård, og skulle derfor formes før den blev påsat skulpturen. Teknikken var først at bygge skulpturens skelet af ståltråd - altså forme omridset. Bagefter er der påsat ostevoks for at give skulpturen fylde. Der er ikke anvendt nogle redskaber. Overfladen virker meget ujævn. Hvis overfladen til gengæld havde været mere jævn og glat, så ville skulpturen komme til at fremstå mere feminin.
Det er en figurativ skulptur da det er en afbildning af et genkendeligt objekt - i dette tilfælde et menneske. Desuden tilhøre skulpturen en slags motivverden. Her kan det både være en dagligdags men også social verden. Det kan det argumenteres for, da en balletdanser tit er en del af et fællesskab, men samtidig er det også en hverdags situation. Skulpturen er overvejende lyrisk da en udtrykker sig i en stilfærdig form.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar